CERTI DIRITTI LANCIA OPERAZIONE TRASPARENZA SULLA DIRETTIVA ANTI-DISCRIMINAZIONI

operazione_trasparenza_EUCERTI DIRITTI LLANÇA UNA OPERACIÓ TRANSPARÈNCIA SOBRE LA DIRECTIVA ANTIDISCRIMINACIÓ I DEMANA ALS GOVERNS ITALIÀ, ALEMANY I TXEC QUE POSIN FI AL BOICOT DE LA DIRECTIVA PROPOSADA PER LA COMISSIÓ EUROPEA L’ANY 2008

WIKI-RIGHTS: EL 10 DE DESEMBRE, DIA MUNDIAL DELS DRETS HUMANS, PUBLICATI ELS DOCUMENTS RESERVATS DEL CONSELL DE LA UE (ORGANISME REPRESENTANT DELS GOVERNS) ON ES POSA DE MANIFEST COM ALGUNS PAÏSOS DE LA UE BLOQUEGEN LA DIRECTIVA AMB ARGUMENTS FICTICIS.

Brussel.les – Roma, 10 desembre de 2010

El 10 de desembre de 2010, amb ocasió del Dia Mundial dels Drets Humans, l’Associació Radical Certi Diritti llança una “operació transparència” sobre la Directiva antidiscriminació proposada per la Comissió Europea l’any 2008, i publicarà en la seva pàgina web tots els documents del Consell que posen de manifest l’oposició constant i plena de pretextos d’alguns governs com l’italià, l’alemany i txec respecte la no discriminació, amb l’objectiu de bloquejar l’adopció d’aquesta Directiva.

La Directiva antidiscriminació, en cas de ser aprovada, permetria ampliar la lluita contra la discriminació basada en l’orientació sexual, l’edat, la religió i la discapacitat en l’àmbit del treball (coberta per la directiva 200/78/CE actualment en vigor) als àmbits de la seguretat social, l’educació i l’accés als béns i serveis, incloent l’accés a l’allotjament i a l’habitatge.

En ocasió del debat celebrat el passat 30 de novembre a la Comissió de Llibertats Públiques del Parlament Europeu sobre la situació de la Directiva al Consell, la Presidència belga va afirmar que molts estats membres han plantejat constantment vetos i objeccions davant d’una presumpta violació del principi de subsidiarietat, proporcionalitat i seguretat jurídica. Es tracta, òbviament, de pretextos polítics amb l’objectiu de bloquejar la Directiva.

La Presidència belga, davant d’aquest bloqueig polític, ha treballat els aspectes tècnics (concretament la qüestió dels serveis financers i l’edat, la discapacitat i l’accés a l’habitatge, privacitat i prohibició de discriminació en el lloguer d’habitacions en cases particulars) amb l’objectiu de facilitar el camí per a una futura, encara que difícil, adopció.

La representant de la Comissió Europea, Vivianne Reding, ha mantingut trobades amb els governs dels estats membres per tractar de desbloquejar, sense èxit, la situació. Per a la Comissió Europea és primordial que la Directiva no es fragmenti en quatre directives diferents (sobre la religió, orientació sexual, edat i discapacitat).

Els diputats europeus que van intervenir en el debat van criticar la manca de voluntat política dels governs i van lamentar no només l’oposició d’Alemanya, Itàlia i la República Txeca a l’adopció del text, sinó també el manteniment de les discriminacions en l’accés a les habitacions en cases particulars i l’erosió dels continguts de la Directiva en general.

L’Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, durant la presentació del seu informe sobre l’homofòbia, va sostenir la necessitat d’adoptar la directiva per promoure la igualtat.

L’Associació Radical Certi Diritti ha decidit publicar per primera vegada en la seva pàgina web (www.certidiritti.it/wiki-rights.html), més de 70 documents dirigits al Grup de Treball de qüestions socials del Consell, en què es documenten per escrit les propostes i objeccions, fins i tot aquelles fictícies, de diversos Estats membres respecte a la Directiva d
e la Comissió.

Certi Diritti fa una crida a totes les associacions que lluiten a Europa pels drets civils i humans perquè promoguin iniciatives que posin fi al bloqueig d’aquesta Directiva. A Itàlia es dipositarà en breu una pregunta parlamentària sobre aquest tema per esbrinar quines son les raons de l’oposició del govern italià contra la Directiva.

Per aconseguir una còpia de la documentació es poden adreçar les peticions a:

[email protected]

È la prima volta che passi di qua?

Siamo un’associazione che si occupa di libertà sessuali, fuori da ghetti e stereotipi. Non pensiamo di essere una minoranza semplicemente perché ci occupiamo delle libertà di tutti: anche delle tue. Se ti è piaciuto quello che hai letto, torna più spesso: abbiamo tante cose di cui ci occupiamo da raccontarti. Tutte queste cose le facciamo solo grazie a chi ci sostiene. Puoi farlo anche subito.

Dona ora

Vuoi dare una mano?

Iscriviti a Certi Diritti per un anno. Sono 50 euro spesi bene. Per la tua libertà e quella di tutte e tutti. Troppi? Puoi anche donare 5 euro al mese.

Iscriviti

Chi te lo fa fare?

Di darci dei soldi per portare avanti quello che facciamo già adesso senza chiederti nulla? Nessuno: però se nessuno dona o si iscrive per sostenere i costi delle nostre attività, queste attività non si faranno. E saremo tutti un po’ meno liberi e con meno diritti.

Dona ora

Newsletter

Iniziative, appuntamenti…
Rimani in contatto!

Facebook Twitter Instagram Whatsapp